Visie

Hieronder vind je meer informatie met betrekking tot de visie van de Wackers Academie in Amsterdam.

Op de Wackers Academie vindt onder leiding van directeur Luk van Driessche – zelf een schilder – persoonlijk en bijzonder beeldend kunstonderwijs plaats. Gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor het onderwijs verzorgen de particuliere vijfjarige dag- en avondopleiding met een brede scala aan speciale cursussen: portret- en modelschilderen, portret boetseren of thematische zomerateliers. Het vertrekpunt van de Wackers Academie is de figuratieve en klassieke kunst.

Technische kennis en ambacht

Tekenen, schilderen en beeldhouwen met de beheersing van technische kennis en ambachtelijke vaardigheden. Dit vormt de beste basis voor de ontwikkeling van een eigen stijl. Figuratie en compositie door studies naar levend model, landschap, stilleven of portret, vormen de rode draad binnen de Academie.
Leren kijken, schilderen en beeldhouwen naar wat het oog waarneemt, is een vruchtbare voedingsbodem voor kunstonderwijs. Een model dient eenvoudigweg als studiemateriaal. Hierdoor zijn werkstukken concreet bespreekbaar en worden resultaten vanuit die context besproken en beoordeeld.

Opleidingen

Om de Wackers Academie voor iedereen toegankelijk te maken is ervoor gekozen de volgende opleidingen aan te bieden. Er is een voltijd en een deeltijd dagacademie met de studierichting Tekenen – Schilderen; voor degenen die liever op een avond of op zaterdag een opleiding willen volgen is er de Wackers Basics opleiding.

Iedereen is welkom

Er is geen toelatingsexamen op de Wackers Academie, maar wel een toelatingsgesprek. Wensen en verwachtingen van de student en zijn mogelijkheden binnen de Wackers Academie worden besproken. We willen een persoonlijke, betrokken sfeer op de academie garanderen. Een thuissfeer, waarin studenten en docenten elkaar voortdurend blijven inspireren en motiveren.
Na het eerste jaar vindt een beoordeling plaats die bepaalt of een student verder mag. Een dergelijke beoordeling vindt ook plaats in het vierde jaar, voorafgaand aan het eindexamen. De eindexamenstudenten tonen hun afsluitende werken in een expositie die door de Wackers Academie wordt verzorgd.