Opleidingen

De Wackers Academie is dé plek voor hedendaags figuratief kunstonderwijs. Je doorloopt een traditioneel beproefd onderwijsprogramma, waarin je leert te ontrafelen wat je ziet, en hoe je onderwerpen zoals landschap, model, portret, interieur of stilleven overtuigend kunt weergeven.

We bieden hiervoor korte opleidingen aan (cursussen van ongeveer 18 weken) en lange opleidingen (meerjarig), op het gebied van tekenen, schilderen en boetseren. Er zijn programma’s overdag, ’s avonds, doordeweeks, in het weekend en ook in de zomervakantie. Al onze opleidingen bewegen jou in de richting van hedendaags figuratief kunstenaar. Waarbij natuurlijk geldt: hoe meer vlieguren je maakt, hoe verder je komt.

Wil jij je ook bekwamen op het gebied van figuratieve kunst? Dan vragen we van je dat je nieuwsgierig bent, open staat, je wilt laten inspireren en hard zult werken. Ervaring is niet vereist. Voel je vrij om een afspraak te maken voor een rondleiding. We heten je van harte welkom.

 

Dagopleiding Deeltijd of Voltijd

De Wackers Academie specialiseert zich in figuratieve kunst. Je leert er weer te geven wat het oog ziet. En dat is bijzonder, want er zijn maar weinig plekken waar je dat zo gedegen kunt leren als bij ons. De Dagopleiding Tekenen en Schilderen (vol/deeltijd) leidt op tot professioneel kunstenaar. Het Academiejaar loopt van 4 september 2023 tot en met 26 juni 2024, de introductieweek is van 4 september tot en met 6 september voor alle Dagopleiding studenten. De lestijden zijn van maandag en dinsdag van 09.30 – 12.30 en 13.30 – 16.30. Op woensdag van 09.30 – 12.30.

Voltijd of deeltijd?
De Dagopleiding tekenen en schilderen kan in vol- of deeltijd worden gevolgd.

  • Voltijd: vier jaar, tot het examenjaar maximaal 24 uur per week (minimaal 21 uur per week)
  • Deeltijd: vijf jaar, tot het examenjaar 15 uur per week

 

Basisopleiding

Ben je toe aan een inspirerende kunstopleiding van 1 dag in de week? Dan is dit wat voor jou! De Basisopleiding tekenen en schilderen duurt zes jaar en per dag heb je ‘s ochtends en ‘s middags 3 uur les. De lestijden zijn van 09:30 – 12:30 en van 13:30 – 16:30. Deze opleiding kan gevolgd worden op donderdag, vrijdag of zaterdag. Het Academiejaar loopt van 4 september 2023 tot en met 29 juni 2024.
Je bepaalt zelf per jaar of je doorgaat.