Opleidingen en cursussen

De Wackers Academie is dé plek voor hedendaags figuratief kunstonderwijs. Je doorloopt een traditioneel beproefd onderwijsprogramma, waarin je leert te ontrafelen wat je ziet, en hoe je onderwerpen zoals landschap, model, portret, interieur of stilleven overtuigend kunt weergeven.

We bieden korte opleidingen (cursussen van ongeveer 18 weken) aan en lange opleidingen (meerjarig), op het gebied van tekenen, schilderen en boetseren. Er zijn programma’s overdag, ’s avonds, doordeweeks, in het weekend en ook in de zomervakantie. Al onze opleidingen bewegen jou in de richting van hedendaags figuratief kunstenaar. Waarbij natuurlijk geldt: hoe meer vlieguren je maakt, hoe verder je komt.

Wil jij je ook bekwamen op het gebied van figuratieve kunst? Dan vragen we van je dat je nieuwsgierig bent, open staat, je wilt laten inspireren en hard zult werken. Ervaring is niet vereist. Voel je vrij om een afspraak te maken voor een rondleiding. We heten je van harte welkom.

Schooljaar 2024 – 2025

Het volgende academiejaar loopt van 2 september 2024 tot en met 28 juni 2025.

 

Vakopleiding

De Vakopleiding Tekenen en Schilderen is onze meest intensieve opleiding en leidt op tot professioneel kunstenaar. (Voorheen heette deze de Dagopleiding, enkel de naam is gewijzigd.)

Voltijd of deeltijd?
De Vakopleiding tekenen en schilderen kan in vol- of deeltijd worden gevolgd.

  • Voltijd: vier jaar, tot het examenjaar maximaal 24 uur per week (minimaal 21 uur per week)
  • Deeltijd: vijf jaar, tot het examenjaar 15 uur per week

De lestijden zijn maandag en dinsdag van 09:30 – 12:30 en 13:30 – 16:30. Op woensdag van 09:30 – 12:30.

Basisopleiding

Ben je toe aan een inspirerende kunstopleiding van 1 dag in de week? Dan is dit wat voor jou! De Basisopleiding tekenen en schilderen duurt zes jaar en per dag heb je ‘s ochtends en ‘s middags 3 uur les. De lestijden zijn van 09:30 – 12:30 en van 13:30 – 16:30. Deze opleiding kan gevolgd worden op donderdag, vrijdag of zaterdag.

Cursussen

Op de Wackers Academie hebben we een breed aanbod van cursussen op het gebied van figuratief tekenen, schilderen en boetseren. Een cursus duurt gemiddeld zo’n 16 tot 20 weken.

Cursussen gaan twee keer per jaar van start: in september en in februari.