Voor wie is de Wackers Academie?

Voor iedereen die iets wil leren, die vaardigheden wil verbeteren binnen de figuratieve kunst via een klassiek en beproefd onderwijscurriculum. Je leert door het zelf te doen, door te leren kijken naar je eigen werk en dat van je medestudenten. Je docent geeft klassikaal les en heeft zelfs tijd voor af en toe wat individuele aandacht.

Voor wie

Je bent een beginner: dan is de basiscursus of de basisopleiding wat voor je.

Je hebt ambitie en je wil ook een professionele opleiding volgen dan is de dagopleiding wat voor je. Je kan deze in deeltijd (vijf jaar) of in voltijd volgen (vier jaar).

Je weet dat je wilt aquarelleren, portret boetseren of model tekenen dan zijn onze cursussen van een half jaar de plek om je techniek en je vaardigheden te verbeteren.

Je bent een amateur die wat professioneler wil worden en de tijd heeft dan is de dag deeltijd of de basisopleiding wat voor je.

Je bent nog erg jong maar tekenen, schilderen of beeldhouwen vind je top. Volg dan de opleiding Wackers Jong.

Je hebt al veel ervaring maar je wilt nog een keertje een heel stuk verder komen dan is een zomerweek of een Masterclass wat voor je.

model tekenen

Jouw keuze

De Wackers Academie is een onderwijsinstelling. Het doel is het geven van lessen in de teken- schilder- en beeldhouwkunst. Gezien de vele keuzes die je kan maken tussen onze verschillende opleidingen is er voor iedereen wel wat. Wel ben je wel bereid iets te leren binnen de klassieke en figuratieve kunst.

Je keuze kan afhankelijk zijn van hoeveel tijd je in jezelf wilt investeren om iets te leren.

Je keuze kan ook afhankelijk zijn van je ambities. Je wilt je vaardigheden verbeteren of een weekend geïnspireerd worden of je wilt meetellen in de Nederlandse figuratieve kunst.

Hoeveel tijd heb je

Drie uur per week: kijk dan bij onze cursussen.

Zes uur per week: kijk dan bij onze basisopleiding.

Drie tot vijf dagen per week: kijk dan bij de dagopleiding die je in vol- of deeltijd kan volgen.

Een weekend ergens in het jaar: kijk dan bij onze Masterclasses.

Een zomerweek: kijk dan bij onze zomercursussen.

model boetseren