Veelgestelde vragen

Inschrijven

In onze nieuwsbrief maken we bekend wanneer inschrijvingen voor opleidingen geopend zijn. Over het algemeen kun je je in het voorjaar inschrijven voor opleidingen en zomercursussen. En gedurende de zomer zetten we de cursussen van september weer online.
Ja, meestal kan dit, maar overleg dit altijd even met het secretariaat. Het hangt af van hoe lang de cursus al bezig is, en hoe ver de docent en studenten al in het lesprogramma zitten.
Je krijgt alleen geld terug voor gemiste lessen bij een cursus. Niet bij de Basisopleiding en de Vakopleidingen.
Nee, dit kan niet. Je kunt je enkel inschrijven via de site, en je inschrijving is pas definitief als wij je betaling binnen hebben.

Annuleren

Ja, dit kan binnen 14 dagen. Dit valt onder het herroepingsrecht. Na 14 dagen kunnen wij de inschrijving helaas niet meer annuleren, restitutie is dan ook niet meer mogelijk.
Het kan gebeuren dat een cursus niet aan de verwachting voldoet, wat natuurlijk heel jammer is. We horen graag van je wat je niet bevalt aan de cursus, neem hiervoor contact op met het secretariaat ([email protected]) of de directie ([email protected]). Of vul het evaluatieformulier in na afloop van een cursus, dit helpt ons met het verbeteren van onze lesprogramma's.

Praktisch

Ja, kom hiervoor langs bij het secretariaat. Het huren van een kluisje kost 10 euro per half jaar, met 10 euro borg. De borg krijg je terug als je na de periode de kluissleutel inlevert. Dit doe je door de sleutel in een gesloten envelop in te leveren, met vermelding van de naam en rekeningnummer.
De borg krijg je terug als je na de periode de kluissleutel inlevert. Dit doe je door de sleutel in een gesloten envelop in te leveren, met vermelding van je naam en rekeningnummer. De envelop mag ook in het brievenbusje dat bij het secretariaat aan de muur hangt.
Kom langs bij het secretariaat. We activeren een toegangspas met jouw ov-chipkaart of pinpas. Deze activatie heeft geen invloed op jouw werkende pas.
Buiten voor het secretariaat ligt een krat met gevonden voorwerpen.

Onze lange opleidingen

Deeltijd is 15 uur per week, voor 5 jaar. Voltijd is 24 uur per week, voor 4 jaar.
Bij de Vakopleiding maak je veel meer uren. De Basisopleiding is 1 dag in de week, wat niet wil zeggen dat je mindere kwaliteit lessen krijgt, maar wel dat je dus minder vlieguren maakt. De Vakopleiding is te vergelijken met een vakopleiding en is intensiever. Plus de studenten worden bij de Vakopleiding getoetst en er is meer aandacht voor het ontwikkelen van een eigen werkstijl.
Nee, maar je hebt wel minder ervaring en het is minder intensief. En studenten van de Vakopleiding worden strenger getoetst.
Wat ons betreft wel, maar het ligt natuurlijk aan jezelf hoe je dat verder aanpakt. Er zijn alumni die het creëren van kunst meer als hobby zien, en sommigen maken er een levensstijl van en verdienen er geld mee. Wij zien veel alumni die na de Wackers Academie een zeer succesvolle carrière tegemoet zijn gegaan, en nog steeds hebben.
Ja, maar hetzelfde geldt als voor de Vakopleiding. Het is aan jou wat je er uiteindelijk mee doet!