Nu te zien

Verwacht

Nieuwjaarsexpositie januari 2022

Studenten van de Basis- en Dagopleiding, Wackers Jong/Talent én docenten exposeren hun werk ongesigneerd. Het is dus onduidelijk van wie het is!
Hun kunstwerken worden allemaal voor 55 euro verkocht. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Openingstijden: De opening van de expositie is op zaterdag 29 januari van 16:00 tot 18:00. Daarna is de expositie tot en met vrijdag 4 februari te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 (zondag 30 januari gesloten).

Geweest

Expositie Basisopleiding 2021

Na 6 jaar hebben deze vijf studenten hun Basisopleiding afgerond. Dit zijn Hayden Roberts, Marike Kerbert, Ingrid Roodenburg, Arina Bakker en Marjet Visscher. Zij laten hun beste werk zien.

Openingstijden: De opening van de expositie is op zaterdag 27 november van 16:00u tot 18:00u. Daarna is de expositie op afspraak te bezoeken op werkdagen tussen 10:00 en 16:00, tot en met 17 december.

Op vier voeten: een onderzoek in 2D en 3D

Hoe geef je een cursus boetseren in Coronatijd via Zoom? Het antwoord was: niet. Want waar de schilderdocent nog mee kan kijken op het beeldscherm, is het voor een beeldhouwdocent nauwelijks te doen om instructie te geven als je niet met de student om het driedimensionale werk heen kan lopen.

Maar het antwoord was ook: door er iets heel anders van te maken, het als een kans te zien veel breder naar een onderwerp te kijken en het van alle kanten (schilderend, tekenend, boetserend, knutselend) te onderzoeken.

Onder leiding van Natasja Bennink heeft een kleine groep studenten zich van maart tot mei gestort op het onderwerp dieren. Of liever: ieder op een dier naar keuze. Wat maakt dat dier tot wat het is, hoe verhoudt het dier zich tot soortgenoten. En hoe verhoud jij je tot je dier? Hoe kijkt de maatschappij naar dit dier, en hoe deden onze verre voorouders dat? Hoe komt het dier tevoorschijn in de literatuur, sprookjes of gedichten? Hoe zou je dit dier kunnen uitbeelden in zijn eigen materiaal?
De nadruk bij de beantwoording van al die vragen lag steeds op ideeënontwikkeling: hoe vind je een sterk concept dat leidt tot een spannend en betekenisvol of persoonlijk beeld.

Het was aan de studenten om het materiaal voor het onderzoek te kiezen, dus tekenen, schilderen, boetseren, of andere materialen gebruiken: alles was vrij. Het was nadrukkelijk niet de opzet om ‘affe’ werken te maken, het ging om de studie, om het onderzoeken en verdiepen. In deze expo vind je dus krabbels en schetsen naast uitgediepte werken, persoonlijke en grappige beelden naast maatschappijkritische, en 2-dimensionaal naast 3D.

Openingstijden: De opening van de expositie is op maandag 4 oktober van 18:00u tot 19:00u. Daarna is de expositie op afspraak te bezoeken op werkdagen tussen 10:00 en 16:00, tot en met 26 oktober.