De Wackers Academie en Oekraïne

Sinds 23 maart 2022 biedt de Wackers Academie teken- en schilderworkshops voor gevluchte kinderen van 8 tot 16 jaar uit de Oekraïne. Deze workshops worden gefinancierd door de Wackers Academie, waardoor de workshops voor de kinderen helemaal gratis te volgen zijn.

Dit zijn de workshops als “stilleven met bloemen in de stijl van Van Gogh”, “Portret in de stijl van Rembrandt”, “Groenten en fruit”, “Botanische tekeningen” of “fabuleuze dieren”.

De lessen worden gegeven door twee docenten die tevens professioneel kunstenaar zijn: Tatyana Yassievich en Anna Khodorovich. Ze hebben allebei veel ervaring met lesgeven aan volwassenen en kinderen. Alle materialen zijn inbegrepen en aanwezig.

Ook heeft de Wackers Academie een studiebeurs beschikbaar gesteld voor een studente uit de Donbass, Oekraïne, zodat zij de Dagopleiding kan volgen.

Eventuele donaties aan deze workshops zijn natuurlijk zeer van harte welkom, zodat we met deze workshops door kunnen gaan. De donaties kunnen naar de bankrekening van de Wackers worden overgemaakt onder vermelding van “Oekraïne project”. Onze dank is groot (en die van de kinderen).

 

wackers jong schilderen