Over ‘De academie aan zee’

Deze tentoonstelling is een samenwerking van de Wackers Academie en het Zandvoorts Museum, met 14 kunstenaars die teken-, schilder- en beeldhouwwerk laten zien. De kunstenaars zijn docenten en oud-studenten van de academie. Zij tonen hedendaags, figuratief werk, geïnspireerd door Zandvoort en omgeving.

De 7 docenten:
Bart Holt/Frank Leenhouts/Luk van Driessche/Peter Smit/Robert Vorstman/Anna Khodorovich/Tatyana Yassievich

De 7 alumni:
Antoinette Andriessen/Dorien van Diemen/Maria Vashchuk/Marjet Visscher/Mirèse Mudde/Pepijn van den Wall Bake/Philine van der Vegte

In de ruimtes beneden zien we sterk figuratief werk, aangevuld met poëtische bijna fluïde objecten. Fel kleurgebruik versus ingetogen kleurgebruik. Dat alles geïnspireerd door Zandvoort, de contrastrijke locatie midden in de duinen, aan het strand en de zee.

De ruimte boven is ingericht als werkatelier. Met ezels en verf, klei en boetseermateriaal. Er worden tevens workshops gegeven zodat er echt sprake is van ‘De academie aan zee’. Tevens is er een indrukwekkende buitententoonstelling op de Boulevard van Zandvoort met het werk van de kunstenaars.

De opening van de tentoonstelling werd uitgevoerd door Annabelle Birnie, directeur De Nieuwe Kerk | Hermitage Amsterdam.

 

Overzicht werk

Hieronder een beknopt overzicht van het werk dat in het museum te zien is. Ga vooral langs, want er is nog veel meer!

Philine van der Vegte

Anna Khodorovich

Robert Vorstman

Dorien van Diemen

Antoinette Andriessen

Bart Holt

Frank Leenhouts

Luk van Driessche

Maria Vashchuk

Marjet Visscher

Mirèse Mudde

Pepijn van den Wall Bake

Peter Smit

Tatyana Yassievich