Afstudeerders

Dit zijn de studenten van de Dagopleiding die dit jaar afstuderen aan de Wackers Academie.

Het meeste werk van deze vijf kunstenaars is te beschouwen als figuratief realisme. Dat is een stroming in de kunst die een tijdlang minder in trek was maar die de laatste jaren weer aan populariteit wint. Toch zijn er in Nederland maar weinig kunstacademies die de figuratieve (en klassieke) kunst expliciet als vertrekpunt hebben. De Wackers Academie vormt hierop een uitzondering. Hier vindt persoonlijk en bijzonder beeldend kunstonderwijs plaats. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt naar de waarneming. Gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor het onderwijs verzorgen de particuliere vijfjarige dagopleiding. De afstudeerders hebben er in vijf jaar leren tekenen, schilderen en boetseren.

De afstudeerexpositie is geopend op zaterdag 8 en zondag 9 juni van 14:00u tot 18:00u en is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie, mail naar [email protected].

 

Christel Vandegehuchte observeert, schetst en fotografeert interactie tussen mensen in het Vondelpark, de plek waar “Amsterdam voor iedereen” visueel voelbaar is. In haar studio abstraheert ze dit materiaal met behulp van internetfoto’s tot een compositie van mensen in een ruimte, waarin vooral de interactie zichtbaar blijft.

Sharma Peterson maakt, geïnspireerd door haar angst voor vuurwapens, schilderijen van pistolen die geabstraheerd en getransformeerd zijn tot landschappen. Ze speelt met kleur, vorm en textuur. Haar “gunscapes” onderzoeken de romantisering van vuurwapengeweld als een intrinsiek deel van westerse cultuur.

Menke Bol brengt de schoonheid van verval in beeld. Zij maakte schilderijen van brokkelende muren, vermolmde deuren en roestige meterkastjes die ze op diverse plaatsen in de wereld tegenkwam.

Statira Alyea maakt monotypes door op een gladde ondergrond te schilderen en daarvan een afdruk op papier te maken.  Ze haalt haar inspiratie uit haar reizen en het dagelijks leven in het Midden Oosten.

Philine van der Vegte schilderde een portret van haar Noord-Hollandse dorp Katwoude. Ze vroeg boeren in haar dorp om voor haar te poseren en schilderde hen naar het leven in hun stallen en schuren. Ze maakte ook levensgrote schilderijen van paarden, koeien en schapen – tot wel 3 meter breed.

Videoportretten