Urban Mirrors, Sint Petersburg versus Amsterdam

13 april 2015

Duo-expositie Tatyana Yassievich en Patricia Spoelder

Opening zaterdag 25 april 16.00 – 18.00 uur.

Tatyana Yassievich

Tramhalte Vitebskplein, 2014, courtesy Sabine Wachters Fine Arts, olieverf op doek, 129 x 131

De schilderijen van Yassievich zijn geworteld in St. Petersburg, haar geboorteplaats. Zij toont in haar werk een enorme behoefte de oude sovjet esthetiek (en wat daar nog van rest) in het straatbeeld vast te leggen. ‘Ik schilder de mens niet, ik schilder de openbare plaatsen waar zij met honderden doorheen gaan, hun emoties en zorgen met zich meedragend. Stations, parken cafés wachtkamers. Tatyana heeft meerdere solo-exposities in binnen en buitenlandse musea gehouden.

Sabine Wachters Fine Art

 
Treinbrug - 58 x 86 cm -  oil on linnen- ok

De onderwerpen in de schilderijen van Patricia Spoelder zijn divers, variërend van landschap, stilleven tot portret. Haar kleurenpalet is koel en de afbeelding diffuus, zoals de kwaliteit van het Nederlandse licht.
Patricia:’Mijn recente werk concentreert zich voornamelijk op het stadslandschap. Ik ben gefascineerd door de voortdurende veranderingen die in het stedelijk landschap waarneembaar zijn. Aan de ene kant is de groei is turbulent en doelloos, aan de andere kant, zijn steden gepland tot in het kleinste detail.’
Patricia Spoelder volgde onder andere de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam.

De expositie is wegens de meivakantie beperkt te bezichtigen. Wij zijn geopend op 1 en 2 mei en 22 mei van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail