Masterclass Sam Drukker ‘Lijn bestaat niet’ (vol!)

4 april 2018
De masterclass op 12 mei is vol, u kunt zich hiervoor niet meer inschrijven

Tijdens deze altijd populaire masterclass ‘Lijn bestaat niet’ van Sam Drukker leer je op een nieuwe manier kijken naar het menselijk lichaam. De één-daagse masterclass zal gegeven worden op zaterdag 12 mei en zondag 20 mei.

  • Data: zaterdag 12 mei of zondag 20 mei
  • Tijd: 10:00 t/m 12:30 en 13:30 t/m 16:00 (De academie is een kwartier voor aanvang geopend)
  • Docent: Sam Drukker
  • Aanmelding: Er worden maximaal 18 deelnemers toegelaten.
  • Prijs: € 155,-

Aanmelden en selectie
Er worden maximaal 18 deelnemers toegelaten.

Aanmelden voor kan via het inschrijfformulier op de website, waarbij direct via ideal betaald kan worden.

Programma

In deze masterclass ‘lijn bestaat niet’ wordt het menselijk lichaam geschilderd  met een ‘krijtje’. Niet de gebruikelijke contouren worden gevolgd, maar de “vormen van tonale eenheid”. Daarmee verlaten we meteen ook ons brein, want aan kennis van anatomie hebben we tijdens deze masterclass niets. In feite wordt deze middag een gevecht tegen die hersenpan die maar steeds een “arm” of een “oog” wil duiden. Gelukkig neemt Sam Drukker de deelnemers in een inleiding stap voor stap mee in dit “kijken zonder vooroordelen”.

Over de docent
Sam Drukker volgde de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen. Hij is sinds 1980 als docent verbonden aan de Wackers Academie. Een imposante lijst van tentoonstellingen en enkele monografieën staan op zijn naam. Er is werk van hem aangekocht door verschillende musea. Het centrale thema in zijn werk is de mens. De portretten zijn vaak ten voeten uit en op groot formaat geschilderd. Hij heeft als één van de opmerkelijkste hedendaagse figuratieve schilders een geheel unieke stijl ontwikkeld.

Sam Drukker

Materiaallijst 

Benodigdheden: Conte a Paris

Tekenpapier 50 X 65 (verkrijgbaar op de Academie)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail