Docenten

Onze docenten zijn gedreven en professionele kunstenaars en hebben ieder hun eigen manier van lesgeven.

 
 
 
Lennaart_zelfportret

Lennaart Allan

Lennaart Allan studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Wackers Academie in Amsterdam, bij onder meerdere Kurt Loeb en Onno Boerwinkel. Allan neemt vaak Bijbelse of mythologische motieven als uitgangspunt.

Lennaart Allan

joost de bie

Joost de Bie

Joost de Bie studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Hierna is hij opgeleid in het klassieke schilderen door Henk Huig. Joost werkt in verschillende disciplines; behalve schilderen ook tekenen, aquarel en inkt. Hij werkt sinds 2001 bij de Wackers Academie. In 2014 exposeerde hij op de realisme beurs, Art & Antique fair ‘s-Hertogenbosch, de Wackers, café de IJsbreker en bij Wouter Kardol.

Irma Braat

Irma Braat

Irma Braat is voornamelijk schilder van mensen en interieurs: portretten en model in omgeving. Zij schildert portretten in opdracht, ook door een compositie te maken met de daadwerkelijke omgeving. Zij maakt figuratief, realistisch werk in (veelal) olieverf. Irma Braat studeerde aan de Wackers Academie. Zij is aangesloten bij het Nederlandse portretschap en exposeerde bij het Weekend van het Portret in 2014. zij won in 2013 het Schilderfestival in Noordwijk, en volgde een artist in residence in Noordwijk.

Irma Braat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rachel Dieraert

Rachel Dieraert geeft lessen Modeltekenen en schilderen aan de Basisopleiding. Zij volgde de Academie Minerva in Groningen en heeft vervolgens intensief lessen gevolgd bij Matthijs Röling. Rachel schildert voornamelijk naar model/de mens. In haar modeltekeningen, modelschilderingen en portretten zoekt zij naar een ontroering die iemand onbewust kan oproepen en probeert ze beeldend een samenhang te vinden tussen de emotie die iemand uitstraalt en monumentaliteit, abstractie en compositie.

Rachel Dieraert

luk van driessche

Luk van Driessche

Luk van Driessche geeft les  aan de Wackers Academie waar hij sinds 1996 directeur van is. Hiernaast werkt hij dagelijks op zijn atelier. Naast modelstudies op papier werkt hij vooral in olieverf. Kleurrijke doeken op middelgroot formaat met de mens als terugkerend onderwerp. De schilderijen doen soms theatraal aan. Daarnaast tekent hij en maakt kleine aquarellen.

Luk van Driessche

sam drukker

Sam Drukker

Sam Drukker studeerde aan de Academie Minerva. Een imposante lijst van tentoonstellingen en enkele monografieën staan op zijn naam. Er is werk van hem aangekocht door het Drents Museum Assen, Groninger Museum, Provinciaal Zeeuws Museum Goes, Joods Historisch Museum Amsterdam en het MEAM (Museo Arte Moderno) in Barcelona.
Het centrale thema in het werk van Sam Drukker is de mens. De portretten zijn vaak ten voeten uit en op groot formaat geschilderd. hij heeft als één van de opmerkelijkste hedendaagse figuratieve schilders een geheel eigen en unieke stijl ontwikkeld.

Sam Drukker

ramaz goiati

Ramaz Goiati

Ramaz Goiati, Rustavi (Georgia) 1966, is beeldhouwer. Hij ontwikkelde een eigenzinnige poëtische wereld, waarin humor en dramatiek niet mogen ontbreken. Hij heeft meerdere exposities gehad in verschillende galeries als Schroder in Den Haag, Galerie Imago in Amsterdam en daarnaast in het Cobra Museum in Amstelveen.

Ramaz Goiati

 

Jim Harris

Jim Harris

Jim Harris studeerde in Bristol in Engeland met een kort intermezzo in Montpellier, Frankrijk.
Hij woont en werkt sinds 1991 in Amsterdam en had zijn eerste solotentoonstelling in het Stedelijk Museum in Zwolle in 1995. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door Galerie Martin Mertens in Berlijn en Karlsruhe en bij galerie Roger Katwijk in Amsterdam. Zijn werk wordt verzameld door vele internationale collecties, zoals Eagon Maatschapij, Akzo Nobel en de Nederlandse koninklijke familie. De crux in het werk en in de lessen van Jim Harris is schilderen en tekenen naar waarneming “En Plein Air”, waarbij alles een onderwerp kan zijn.  Zijn doel is om het opmerkelijke in het alledaagse te vinden.

Jim Harris

docent_bartholt

Bart Holt

Bart Holt volgde de Rijksacademie in Amsterdam. Wat het schilderen en boetseren voor hem interessant maakt, is het omzetten van een beleving in een vorm. Dit kan zijn naar aanleiding van een mens, landschap of stilleven. Het plezier in de omzetting, de strijd met de materie, de weg naar… zijn hierin de sleutelbegrippen.

raymond

Raymond Huisman

Raymond Huisman heeft zich lang verdiept in de westerse schilderkunst. Traditioneel wordt de visuele werkelijkheid verbeeld alsof het doek een raam is. Zo ziet men de wereld door de ogen van een kunstenaar. De kunstenaar ziet de wereld in de context van zijn tijd… De oneindige hoeveelheid interpretaties van de werkelijkheid zien we terug in al die verschillende weergaven ervan. En dan, de kunstwerken worden zelf deel van de werkelijkheid, op hun beurt gezien en verschillend begrepen. Raymond Huisman exposeerde bij Galerie Mokum en nam deel aan het tv programma ‘Sterren op het doek’.

Raymond Huisman

 

GalKinan_image

Gal Kinan

Gal Kinan studeerde aan de Bezalel Academy of Art and Design, Jeruzalem in Israël. Sinds 1996 geeft zij op verschillende Israëlische instituten les zowel in figuratieve als abstracte en hedendaagse beeldhouwkunst. Van 2005 tot 2007 resideerde zij aan de Rijksakademie van de Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zij exposeerde haar werk bij het Stedelijk Museum Buro Amsterdam, en bij verschillende galeries in o.a. Tel Aviv, München en Londen.

Gal Kinan

 

vika mitrichenko1

Vika Mitrichenko

Vika Mitrichenko, geboren in Minsk, studeerde aan de Belarusian Academy of Arts en vervolgens aan de Gerrit Rietveld Academie waar zij in 2004 afstudeerde in de richting Keramiek. Ook heeft zij het Sandberg Instituut voor een jaar gevolgde en was zij resident artist aan de Rijksacademie gedurende 2 jaar. Tussen 2008 en 2015 gaf zij les aan de Rietveld Academie. Haar werk exposeerde zij onder andere in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Prinsessehof in Leeuwarden en het Museum of Arts & Design in New York.

Vika Mitrichenko

JAAP NIJSTAD

Jaap Nijstad

Jaap Nijstad studeerde kunstgeschiedenis en archeologie en ziet zichzelf vooral als cultuurhistoricus. Dit komt tot uiting in zijn lessen waarin het vakgebied in de volle breedte wordt bestudeerd. Beeldende kunst wordt geplaatst in de context van geschiedenis en cultuur zodat de student een ruimer perspectief en meer houvast geboden krijgt. Jaap Nijstad publiceert regelmatig en schreef onder meer teksten voor en/of over kunstenaars als Arthur Spronken, Thomas Junghans, Leo Kok, Erik Renssen, Dorien van Diemen, Maarten Welbergen en Wim Bakker.

Jaap Nijstad

benn schroer

Benn Schröer

In zijn lessen wil Benn Schröer mensen op een andere, nieuwe manier naar de hun, op het eerste gezicht, overbekende omringende dingen laten kijken. Hij legt de nadruk op kijken, kijken en ontdekken, en je bewust worden van wat je denkt te zien en te weten, en wat er wérkelijk aan de hand is. Hoe kijk je naar een situatie, een stand, een model, waar zich van alles tegelijkertijd afspeelt. Wat neem je waar en in welke volgorde? Wat spreekt eruit, hoe komt dat en hoe kun je dat beïnvloeden?

Benn Schröer

Peter Smit

Peter Smit

Peter Smit is een Amsterdamse kunstschilder die ervan houdt te schilderen in de traditie van de Impressionisten. Er zijn geen lijnen maar kleurvlekken en -vlakken. Licht en kleur vervullen een hoofdrol. Kleur is een heel belangrijk aspect in zijn werk, naast de losse toets. Hij schildert met olieverf, NAT IN NAT, zonder schets vooraf. Het resultaat is een bijna verloren gewaande sfeer, die een gevoel van nostalgie kan oproepen.

Peter Smit

gyulasomos_s

Gyula Somos

Gyula Somos studeerde aan de Hongaarse Academie voor Beeldende Kunsten bij Pál Gerzson. Nadat hij zijn studie had voltooid, vestigde hij zich in Amsterdam. Sinds 1991 is hij docent op de Ruudt Wackers Academie. In die tijd begint hij zijn vroege, expressieve stijl te combineren met een zeer precieze realistische manier van werken. Somos exposeert regelmatig bij
Vooraansaande Nederlandse figuratieve galeries. Rond 2000 schildert hij een zes meter lang doek met de titel Eschatologie dat door Mick Hucknel, de zanger van Simply Red wordt aangekocht.

Gyula Somos

loes verbeek

Loes Verbeek

Loes Verbeek (1962) heeft haar opleiding gevolgd aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeldhouwen. Zij maakt figuratieve bronzen in opdracht en
vrij werk. Zij exposeert in diverse galeries in Nederland en geeft sinds 2000 les, De afgelopen twee jaar is zij freelance werkzaam geweest bij Bronsgieterij Amsterdam.
Loes Verbeek

Amstel-patricia spoelder

Patricia Spoelder

Patricia Spoelder heeft verschillende kunst academies gevolgd waaronder de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksakademie in Amsterdam. Haar werk wordt tentoongesteld in diverse galeries in binnen -en buitenland. De onderwerpen in haar schilderijen zijn divers, variërend van landschap, stilleven tot portret. Haar kleurenpalet is koel en de uitbeelding diffuus, zoals de kwaliteit van het Nederlandse licht. Haar werk is voornamelijk geconcentreerd op het schilderen, maar werkt ook in andere disciplines, zoals video-animaties, illustratie en geboetseerde portretten.

Patricia Spoelder

chiel vluggen

Chiel Vluggen

Chiel Vluggen (1948) woont en werkt in Amsterdam. Hij volgde de Gerrit Rietveld Academie (1967-1969) en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten (1974-1979) in Amsterdam.

Het oeuvre van Chiel Vluggen bestaat uit aquarellen, tekeningen en acryl/olieverf schilderijen.
“De werkelijkheid is omgeven door beelden die, mijns inziens, vele malen boeiender zijn dan die werkelijkheid. Daar een visueel geheugen voor hebben is handig. Je kunt dus ontsnappen aan de terreur van die ogenschijnlijke werkelijkheid. Geen expressionistische dramatiek, maar reductie van vorm en emotie om de voortdurend aanstormende werkelijkheid te kunnen schiften op belangrijkheid. Je moet die werkelijkheid wel eerst herkennen en goed vorm kunnen geven, daar is onderwijs voor nodig”.

Chiel Vluggen

Robert Vorstman

Robert Vorstman

Het licht op een gebouw, de sfeer van een op zich alledaags straatje maar ook de zee of een poldersloot bijvoorbeeld kunnen mij zo raken dat ik het moet schilderen.” Robert Vorstman (Amsterdam, 1975) is autodidact en schilder pur sang. Hij schildert veel naar de natuur en vindt zijn onderwerpen vaak in zijn directe omgeving. Hij is op zoek naar een verrassend gezichtspunt in het alledaagse waarin de simpele schoonheid ligt. Trefzeker weet hij alles wat hij ziet met een impressionistische toets vast te leggen waarbij hij zich beperkt tot de essentie van het onderwerp. Robert Vorstman exposeerde onder andere bij galerie Mokum in Amsterdam, bij galerie De Vis in Harlingen, en nam deel aan groepsexposities bij Museum Henriette Polak in Zutphen, het Kröller Muller Museum in Otterlo en het Zuiderzee Museum in Enkhuizen.

Robert Vorstman

 

Maarten Welbergen

Maarten Welbergen

Maarten Welbergen studeerde aan de Rietveld en Rijksacademie in Amsterdam.
Zijn werk valt te typeren als ‘zorgvuldig’ figuratief waarbij hij de vorm laat transcenderen.
Hij werkt in alle ‘klassieke’ onderwerpen: portret,stilleven,landschap,naakt, waarbij hij
de grenzen hiervan opzoekt.
Hij exposeert in binnen-en buitenland in galeries en musea zoals o.a.: Galerie Petit in Amsterdam, museum Mohlmann in Appingedam, Galerie Den Andel in Den Andel, CHIA in Moskou, Museum Prostejov in Tsjechie, NIHA in Ankara.
Zijn werk is ook in diverse collecties opgenomen zoals ING, Historisch museum Amsterdam, NIHA in Ankara.
Hij geeft les in alle (schilder/teken)disciplines en diverse technieken.
Zijn motto als kunstenaar en docent is: “De natuur zorgvuldig observeren en imiteren om het later te kunnen transcenderen”.
Maarten is al 25 jaar verbonden aan de academie.

Maarten Welbergen

tatyana 1

Tatyana Yassievich

De schilderijen van Yassievich zijn geworteld in St. Petersburg, haar geboorteplaats. Zij toont in haar werk een enorme behoefte de oude sovjet esthetiek (en wat daar nog van rest) in het straatbeeld vast te leggen. ‘Ik schilder de mens niet, ik schilder de openbare plaatsen waar zij met honderden doorheen gaan, hun emoties en zorgen met zich meedragend. Stations, parken cafés wachtkamers. Tatyana heeft meerdere solo-exposities in binnen en buitenlandse musea gehouden.

Tatyana Yassievich