Dagopleiding

De Wackers Academie specialiseert zich in figuratieve kunst. Je leert er weer te geven wat het oog ziet. En dat is bijzonder, want er zijn maar weinig plekken waar je dat zo gedegen leren kunt als op de Wackers Academie. De Dagopleiding Tekenen en Schilderen (vol/deeltijd) leidt op tot professioneel kunstenaar.

Voltijd of deeltijd?
De dagopleiding tekenen en schilderen kan in vol- of deeltijd worden gevolgd.

  • Voltijd: vier jaar, tot examenjaar 21 uur per week
  • Deeltijd: vijf jaar, tot examenjaar 15 uur per week

Examenjaar:
Het laatste jaar is het examenjaar, daarin werk je alleen nog zelfstandig. Je hebt dan een half uur per week begeleiding van je afstudeerdocent. Daarnaast kun je nog drie uur per week deelnemen aan het inloopatelier).

Minder uren?
Bekijk de Basisopleiding (zes uur p/w) of de korte opleidingen (drie uur p/w).

Voltijd:
De 21 uur studiebelasting bestaat uit de volgende onderdelen: praktijkles (incl. model/portret), theorieles, buitenstudie, inloopatelier, zelfstandige uren en keuzevakken. De keuzevakken kies je uit het aanbod van korte opleidingen (die ’s middags en ’s avonds gegeven worden). Doorgaans heb je les op ma t/m do. Bij lestijden lees je precies hoeveel uur je per onderdeel krijgt.

Deeltijd:
De 15 uur studiebelasting bestaat uit de volgende onderdelen: praktijkles (incl. model/portret), theorieles, buitenstudie en zelfstandige uren. Les op ma t/m woe. Bij lestijden lees je hoeveel uur je per onderdeel krijgt.

Je kan gratis deelnemen aan het inloopatelier op donderdagmiddag. als student aan de Dagopleiding krijg je korting als je je inschrijft voor een korte opleiding

Professioneel kunstenaar
De Dagopleiding Tekenen en Schilderen (vol/deeltijd) is vergelijkbaar met HBO niveau en leidt op tot professioneel kunstenaar. De opleiding wordt afgesloten met een examen, slaag je hiervoor dan ontvang je een diploma.

Leren van de meester
Lessen worden gegeven door kunstenaars die een plek hebben binnen de figuratieve kunstwereld, en passie hebben voor onderwijs. Ze delen hun ervaring en leren je de technieken. Je gaat kijken, kijken en kijken, een echte ontdekkingsreis! Je zult bijvoorbeeld merken dat wat je denkt te zien er niet altijd is.

Uniek, géén toelating
Of je een beginner bent of al gevorderd, dat maakt bij de Wackers Academie niet uit. Docenten geven les passend bij jouw niveau. In tegenstelling tot andere kunstacademies mag iedereen (vanaf 17 jaar) de dagopleiding volgen. Je hoeft dus géén toelatingsexamen te doen. Wel is er van te voren een gesprek waarin je motiveert waarom je de dagopleiding wilt volgen.

Korting op extra opleidingen
Als Wackers Dagopleidingstudent (vol/deeltijd) krijg je aantrekkelijke korting op diverse andere opleidingen of workshops die de academie aanbiedt. Indien er korting geldt dan staat deze bij de prijsvermelding van de opleiding vermeldt.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
“Het is heel ontspannend en er heerst een goede sfeer, je hoeft niet per se al veel te kunnen om aan de slag te gaan.”
Leau, 1ste jaars