Basisopleiding

De Wackers Academie specialiseert zich in figuratieve kunst. Je leert er weer te geven wat het oog ziet. En dat is bijzonder, want er zijn maar weinig plekken waar je dat zo gedegen leren kunt als op de Wackers Academie.

Basisopleiding Tekenen en Schilderen
Deze opleiding duurt zes jaar, je hebt zes uur per week les. Je kiest per jaar of je verder gaat. De eerste twee jaar ligt het accent vooral op tekenen. Met het tekenen in de vingers wordt de stap gezet naar schilderen, van toon naar kleur. Onderwerp zijn bijvoorbeeld stillevens, interieurs, (levende) modellen en landschap. Er is o.a. aandacht voor perspectief, vorm, restvorm, plaatsing, anatomie, materiaalgebruik en stijl. Lees meer bij: Opbouw studie.

Van ambacht naar eigenheid
In het begin van de basisopleidingen staat vooral het in de vingers krijgen van het ambacht centraal, later is er steeds meer ruimte voor de eigen interpretatie, om zo te kunnen komen tot je eigen stijl binnen de moderne figuratie.

Leren van de meester!
Lessen worden gegeven door kunstenaars die een plek hebben binnen de figuratieve kunstwereld, en een passie hebben voor onderwijs. Ze delen hun ervaring en leren je de technieken. Je gaat kijken, kijken en kijken, een echte ontdekkingsreis! Je zult bijvoorbeeld merken dat wat je denkt te zien er niet altijd is.

Uniek, géén toelating
Of je een beginner bent of al gevorderd, dat maakt bij de Wackers Academie niet uit. In tegenstelling tot andere kunstacademies mag iedereen (vanaf 17 jaar) de basisopleiding (of onze andere opleidingen) volgen. Je hoeft dus géén toelatingsexamen te doen. Docenten geven les passend bij jouw niveau.

Beoordelingen en getuigschrift
De Wackers Academie streeft ernaar om het maximale talent uit iedere deelnemer te halen. Op regelmatige basis vinden beoordelingen plaats, zodat je inzicht krijgt in hoe je vordert. Een basisopleiding wordt afgesloten met een getuigschrift.

Studiebelasting
Je krijgt zes uur per week les. Is 6 uur les te veel? Bekijk dan onze korte opleidingen. Wil je juist meer dan 6 uur les? Bekijk de dagopleiding. Overstappen van de Basisopleiding Tekenen en Schilderen naar de Dagopleiding Tekenen en Schilderen (vergelijkbaar met HBO niveau) is mogelijk.

Er op uit
Er worden op de Wackers Academie regelmatig excursies en lezingen georganiseerd.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
“Inspirerend, in de zin dat docenten je uitnodigen om mogelijkheden te ontdekken en beperkingen te onderzoeken. ”
Nicole, 2de jaars